Kompleksiteti: lehtë
PËRGATITJA:
- 6 lugë miell
- 6 vezë
- 150 gr sheqer
- 1 limon
- 150 gr bajame
- 70 gr çokollatë për gatim
- 250 gr gjalpë
- 300 gr sheqer
- 4 vezë
- 200 ml shtalp
- 1/2 pako aditiv për brumë
- 1 lugë çokollatë pluhur
Në enën për përzierje thyejmë 6 vezë, shtojmë 150 gr sheqer dhe i rrahim me mikser, derisa të shkrihet sheqeri. Çokollatën pluhur dhe aditivin për brumë i shtojmë në enën me miell. Përziejmë dhe miellin e hedhim në enën për përzierje. Përziejmë me lugë derisa të bashkohet masa. Kallëpin e lyejmë me gjalpë dhe e derdhim në të brumin për pandispanjë. Kallëpin e fusim në furrë. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 200 gradë. Në tenxheren në zjarr e hedhim sheqerin dhe e skuqim derisa të karamelizohet. I shtojmë bajamet e thërrmuara dhe i përziejmë gjatë skuqjes.
Në tavën, në të cilën kemi shtruar një fletë alumini, hedhim vaj. Me furçë kuzhine e lyejmë fletën e aluminit dhe në tavë e hedhim përmbajtjen nga tenxherja.
Katër vezët e mbetura i thyejmë në enën për përzierje, shtojmë 150 gr sheqer dhe i rrahim me mikser, derisa të shkrihet sheqeri. Vezët e rrahura i ziejmë në enë mbi avull. Në enë e copëtojmë çokollatën dhe përziejmë, që të shkrihet më shpejtë. Masën e karamelizuar me bajame e grijmë në makinë për arra. Në enën për përzierje e hedhim gjalpin dhe e rrahim me mikser. E shtojmë kremin me vezë dhe me çokollatë. E shtojmë edhe masën e grirë nga sheqeri dhe bajamet. I rrahim me mikser derisa të bashkohet masa. Pandispanjën e pjekur e presim në tri copë të njejta. Mbi copën e parë vëmë nga kremi. E vëmë copën e dytë. Edhe atë e lyejmë me krem. Sipër e vëmë copën e tretë.
Në enën për përzierje e hedhim shtalpin. E rrahim me mikser derisa kremi pana të fitojë dendësinë e duhur. Tortën e vëmë në tabaka për torta. Me krem pana e lyejmë pjesën e sipërme të tortës. kremin pana të mbetur e mbushim në shiringë të kuzhinës. Me ndihmën e shiringës zbukurojmë pjesët anësore të tortës. I zbukurojmë edhe skajet e sipërme të tortës. Kremin e mbetur e vëmë në shiringë dhe me të e zbukurojmë tortën. Me copë portokalli e përfundojmë zbukurimin e tortës andrashi.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël.Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Në tavën, në të cilën kemi shtruar një fletë alumini, hedhim vaj. Me furçë kuzhine e lyejmë fletën e aluminit dhe në tavë e hedhim përmbajtjen nga tenxherja.
Katër vezët e mbetura i thyejmë në enën për përzierje, shtojmë 150 gr sheqer dhe i rrahim me mikser, derisa të shkrihet sheqeri. Vezët e rrahura i ziejmë në enë mbi avull. Në enë e copëtojmë çokollatën dhe përziejmë, që të shkrihet më shpejtë. Masën e karamelizuar me bajame e grijmë në makinë për arra. Në enën për përzierje e hedhim gjalpin dhe e rrahim me mikser. E shtojmë kremin me vezë dhe me çokollatë. E shtojmë edhe masën e grirë nga sheqeri dhe bajamet. I rrahim me mikser derisa të bashkohet masa. Pandispanjën e pjekur e presim në tri copë të njejta. Mbi copën e parë vëmë nga kremi. E vëmë copën e dytë. Edhe atë e lyejmë me krem. Sipër e vëmë copën e tretë.
Në enën për përzierje e hedhim shtalpin. E rrahim me mikser derisa kremi pana të fitojë dendësinë e duhur. Tortën e vëmë në tabaka për torta. Me krem pana e lyejmë pjesën e sipërme të tortës. kremin pana të mbetur e mbushim në shiringë të kuzhinës. Me ndihmën e shiringës zbukurojmë pjesët anësore të tortës. I zbukurojmë edhe skajet e sipërme të tortës. Kremin e mbetur e vëmë në shiringë dhe me të e zbukurojmë tortën. Me copë portokalli e përfundojmë zbukurimin e tortës andrashi.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël.Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.