Sunday, May 19, 2013

Kube minjon

Koha e përgatitjes: 20 minuta                        
Kompleksiteti: lehtë

PËRGATITJA:

  • 150 gr arra të grira
  • 150 gr thekpinj arra
  • 200 gr çokollatë për gatim
  • 1 vezë
  • 1 lugë reçel kajsie
  • 50 gr rrush i thatë
  • 200 gr sheqer pluhur
  • 2 lugë rum
 Në tavolinë me petës i copëtojmë arrat dhe i vëmë në një enë. Në enë shtojmë çokollatë të grirë në rende, sheqerin pluhur, rrushin e thatë, reçelin e kajsive dhe rumin. E shtojmë edhe të bardhën e vezës dhe përziejmë me mikser derisa të fitojmë një masë homogjene. Gjysmën e masës e vëmë mbi tavë për pjekje të kthyer nga prapa. Masën e rrafshojmë dhe e lëmë të ftohet. Çokollatën e mbetur e thyejmë në copë dhe e shkrijmë mbi avull. Shtojmë edhe vaj që çokollata të fitojë shkëlqim. Çokollatën e shkrirë e hedhim mbi masën dhe e shpërndajmë mbi tërë sipërfaqen. Pastaj, minjon ëmbëlsirën e presim në kube. Mbi çdo kub minjon vëmë nga një copë kajsie të thatë.
 Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.

Ju bëftë mirë!