Kompleksiteti: mesatare
Për 4 persona
PËRGATITJA:
- 500 gr shampinjona të freskëta
- 100 ml majonezë
- 100 gr miell
- 2 vezë
- 50 gr susam
- 2 kastraveca turshi
- 100 ml qumësht
- vaj
- kripë dhe piper i zi
Në enë të madhe e të thellë i thyejmë vezët, shtojmë kripë dhe i rrahim me tel kuzhine. Duke përzier me tel në enën me vezët e rrahura e shtojmë qumështin. E shtojmë edhe miellin. I kalojmë kërpudhat në këtë masë, pastaj në susam dhe i skuqim në vaj. Kërpudhat e skuqura i nxjerrim nga tava dhe i vëmë në pjatë të mbuluar me letër, për t'ua mpirë yndyrën. Fillojmë me përgatitjen e salcës tartar. Në anën e rrallë të rendes, në enë të thellë i grijmë kastravecat turshi. E shtojmë majonezën dhe përziejmë me lugë.
Pjatën për servirje e zbukurojmë me gjethe sallate jeshile. Në mes të pjatës i servirim shapinjonat pane. Anash e servirim salcën tartar.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Pjatën për servirje e zbukurojmë me gjethe sallate jeshile. Në mes të pjatës i servirim shapinjonat pane. Anash e servirim salcën tartar.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!