Koha e përgatitjes: 90 minuta
Kompleksiteti: mesatare
Për 4 persona
PËRGATITJA:
- 300 gr mish i grirë
- 1 pashtetë
- 200 gr miell
- 1 kokë qepë
- 2 lugë bukë e grirë
- 1 kastravec turshi
- 3 vezë
- 1 tharm i freskët
- 1 spec i kuq
- 100 gr gjalpë
- 1 kub supë e gatshme
- 2 lugë lëvozhga soje
- 1 lugë kafeje piper i kuq
- 1 lugë mustardë
- vaj
- kripë dhe piper i zi
Në një enë të madhe e të thellë i vëmë lëvozhgat e sojes dhe bukën e grirë. Shtojmë ujë, përziejmë dhe i lëmë të qëndrojnë anash për 15 mninuta.
Në një enë tjetër e vëmë miellin, të verdhën e vezës, gjalpin e shkrirë dhe tharmin e zbutur në ujë. Brumin e ngjeshim me dorë. Hedhim kripë dhe vazhdojmë ta ngjeshim. Brumin e lëmë të qëndrojë derisa ta përgatisim përmbajtjen për brendi.
Në vajin e nxehtë e skuqim qepën. Pasi zbutet qepa në tenxhere e shtojmë mishin e grirë. Përziejmë dhe hedhim kripë dhe piper të zi. Gjatë skuqjes, në tenxheren me mish hedhim me garuzhdë nga supa e zier dhe përziejmë. Pasi skuqet mishi, në tenxhere i shtojmë lëvozhgat e sojës dhe bukën e grirë të kulluara.
Tenxheren e heqim nga zjarri dhe e shtojmë kastravecin turshi, të prerë në copë të imëta, mustardën dhe pashtetën. Përziejmë dhe e shtojmë specin e prerë në copë. E shtojmë edhe piperin e kuq dhe një vezë. Përziejmë, derisa të bashkohet masa.
Brumin e nxjerrim nga ena dhe e përhapim një petë. Mbi petën e hedhim përmbajtjen nga tenxherja. Mbi përmbajtjen e grijmë një vezë të zier. Pastaj, e mbështjellim rolenë.
Skajet e rolesë i mbyllim me brumë, që të mos derdhet brendia. Në tavë hedhim vaj dhe e shpërndajmë me furçë. Tavën e mbulojmë me letër dhe mbi të e vëmë rolenë. Me thikë rolesë i bëjmë disa vija, në formë bakllave. rrahim një të verdhë të vezës dhe me të e lyejmë rolenë.
Tavën e vëmë në furrë. Pjekim rreth 1 orë, në temperaturë prej 225 gradë.
Rolenë e pjekur e presim në copë. Copët e rolesë i rendisim shkallë-shkallë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me topa shtalpe. Në fund vëmë degë majdanozi france.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Muscat Frontignan, me nuanca të gjelbra e të verdha. Është e pasur me aromat e luleve të muskatit, trëndafilit dhe mandarinave. Ka një shije mirë të balancuar dhe diskrete e cila qëndron për një kohë të gjatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Në një enë tjetër e vëmë miellin, të verdhën e vezës, gjalpin e shkrirë dhe tharmin e zbutur në ujë. Brumin e ngjeshim me dorë. Hedhim kripë dhe vazhdojmë ta ngjeshim. Brumin e lëmë të qëndrojë derisa ta përgatisim përmbajtjen për brendi.
Në vajin e nxehtë e skuqim qepën. Pasi zbutet qepa në tenxhere e shtojmë mishin e grirë. Përziejmë dhe hedhim kripë dhe piper të zi. Gjatë skuqjes, në tenxheren me mish hedhim me garuzhdë nga supa e zier dhe përziejmë. Pasi skuqet mishi, në tenxhere i shtojmë lëvozhgat e sojës dhe bukën e grirë të kulluara.
Tenxheren e heqim nga zjarri dhe e shtojmë kastravecin turshi, të prerë në copë të imëta, mustardën dhe pashtetën. Përziejmë dhe e shtojmë specin e prerë në copë. E shtojmë edhe piperin e kuq dhe një vezë. Përziejmë, derisa të bashkohet masa.
Brumin e nxjerrim nga ena dhe e përhapim një petë. Mbi petën e hedhim përmbajtjen nga tenxherja. Mbi përmbajtjen e grijmë një vezë të zier. Pastaj, e mbështjellim rolenë.
Skajet e rolesë i mbyllim me brumë, që të mos derdhet brendia. Në tavë hedhim vaj dhe e shpërndajmë me furçë. Tavën e mbulojmë me letër dhe mbi të e vëmë rolenë. Me thikë rolesë i bëjmë disa vija, në formë bakllave. rrahim një të verdhë të vezës dhe me të e lyejmë rolenë.
Tavën e vëmë në furrë. Pjekim rreth 1 orë, në temperaturë prej 225 gradë.
Rolenë e pjekur e presim në copë. Copët e rolesë i rendisim shkallë-shkallë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me topa shtalpe. Në fund vëmë degë majdanozi france.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Muscat Frontignan, me nuanca të gjelbra e të verdha. Është e pasur me aromat e luleve të muskatit, trëndafilit dhe mandarinave. Ka një shije mirë të balancuar dhe diskrete e cila qëndron për një kohë të gjatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!