Koha e përgatitjes: 15 minuta
Kompleksiteti: lehtë
PËRGATITJA:
- 250 gr arra
- 100 gr rrush i thatë
- 2 vezë
- 200 gr çokollatë për gatim
- 120 gr miell
- 100 gr sheqer pluhur
- 1 lugë miell
- 1 aditiv për brumë
- 4 lugë rum
- 1 lugë shtalp
Në një enë hedhim arrat e grira, rumin dhe rrushin e thatë. Shtojmë një lugë miell dhe shtalpin. Gjatë tërë kohës përziejmë me lugë. Përmbajtjen e lëmë anash për 15 minuta.
Në enën për përzierje hedhim një vezë të tërë dhe një të verdhë të vezës. Pëziejmë me mikser dhe e shtojmë sheqerin pluhur. Aditivin për brumë e hedhim në enën me miell. Pastaj duke përzier me lugë e shtojmë miellin në enën për përzierje. Përziejmë derisa të fitojmë një masë homogjene. Në enën për përzierje e shtojmë masën me arra. përziejmë derisa të ngjitet e tërë masa.
Mbi dërrasën për prerje hedhim miell. Mbi të e vëmë brumin për bundes rolenë. Edhe mbi brumin hedhim miell. Brumin e ngjeshim me duar. Brumin e ndajmë në dy pjesë dhe me duar krijojmë dy role të njejta. Tavën për pjekje e lyejmë me vaj dhe i vëmë roletë në të. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
Ndërkohë çokollatën e thejmë në copë dhe e vëmë të shkrihet në avull. Shtojmë edhe vaj që çokollata të fitojë shkëlqim.
Çokolatën e shkrirë e hedhim mbi roletë. Roletë i presim në copë me trashësi 2 cm.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël.Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Në enën për përzierje hedhim një vezë të tërë dhe një të verdhë të vezës. Pëziejmë me mikser dhe e shtojmë sheqerin pluhur. Aditivin për brumë e hedhim në enën me miell. Pastaj duke përzier me lugë e shtojmë miellin në enën për përzierje. Përziejmë derisa të fitojmë një masë homogjene. Në enën për përzierje e shtojmë masën me arra. përziejmë derisa të ngjitet e tërë masa.
Mbi dërrasën për prerje hedhim miell. Mbi të e vëmë brumin për bundes rolenë. Edhe mbi brumin hedhim miell. Brumin e ngjeshim me duar. Brumin e ndajmë në dy pjesë dhe me duar krijojmë dy role të njejta. Tavën për pjekje e lyejmë me vaj dhe i vëmë roletë në të. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
Ndërkohë çokollatën e thejmë në copë dhe e vëmë të shkrihet në avull. Shtojmë edhe vaj që çokollata të fitojë shkëlqim.
Çokolatën e shkrirë e hedhim mbi roletë. Roletë i presim në copë me trashësi 2 cm.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël.Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!