Tuesday, May 14, 2013

Bundes role

Kategoria: Ëmbëlsira                    

Koha e përgatitjes: 15 minuta
Kompleksiteti: lehtë

PËRGATITJA:

  • 250 gr arra
  • 100 gr rrush i thatë
  • 2 vezë
  • 200 gr çokollatë për gatim
  • 120 gr miell
  • 100 gr sheqer pluhur
  • 1 lugë miell
  • 1 aditiv për brumë
  • 4 lugë rum
  • 1 lugë shtalp 
 Në një enë hedhim arrat e grira, rumin dhe rrushin e thatë. Shtojmë një lugë miell dhe shtalpin. Gjatë tërë kohës përziejmë me lugë. Përmbajtjen e lëmë anash për 15 minuta.
 Në enën për përzierje hedhim një vezë të tërë dhe një të verdhë të vezës. Pëziejmë me mikser dhe e shtojmë sheqerin pluhur. Aditivin për brumë e hedhim në enën me miell. Pastaj duke përzier me lugë e shtojmë miellin në enën për përzierje. Përziejmë derisa të fitojmë një masë homogjene. Në enën për përzierje e shtojmë masën me arra. përziejmë derisa të ngjitet e tërë masa.
 Mbi dërrasën për prerje hedhim miell. Mbi të e vëmë brumin për bundes rolenë. Edhe mbi brumin hedhim miell. Brumin e ngjeshim me duar. Brumin e ndajmë në dy pjesë dhe me duar krijojmë dy role të njejta. Tavën për pjekje e lyejmë me vaj dhe i vëmë roletë në të. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
 Ndërkohë çokollatën e thejmë në copë dhe e vëmë të shkrihet në avull. Shtojmë edhe vaj që çokollata të fitojë shkëlqim.
 Çokolatën e shkrirë e hedhim mbi roletë. Roletë i presim në copë me trashësi 2 cm.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël.Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!