Për 4 persona
PËRGATITJA
- ½ kg makarona spirale
- 300 gr sallam
- 400 gr shampinjona të freskëta
- 300 gr kaçkavall
- 1 lugë kafeje rigon
- 200 ml shtalp
- 100 gr keçap
- Vaj
- Kripë dhe piper i zi
Në tenxheren me ujë në zjarr hedhim vaj dhe kripë dhe i
ziejmë makaronat. Makaronat i derdhim në kullojsë, i shpëlajmë me ujë të ftohtë
dhe i lëmë të kullojnë. Shampinjonat i presim në fije të holla dhe i skuqim në
vaj.
Hedhim vaj në enën e qelqit rezistuese ndaj zjarrit dhe në të e vëmë gjysmën e makaronave të kulluara. Pastaj në enë i vëmë shampinjonat e skuqura. Sipër i hedhim makaronat e mbetura. Hedhim sipër kripë , piper të zi, keçap dhe rigon. Në enë e hedhim shtalpin , përziejmë me lugë dhe i rendisim fetat e sallamit. Sipër sallamit e hedhim kaçkavallin e grirë. Enën e vëmë në furrë. Pjekim 15 minuta , në temperaturë prej 200 gradë.
Picën me makarona e presim në copë. Një copë vëmë në pjatën për servirje. Pjatën e zbukurojmë me një gjeth sallate jeshile, mbi të cilën vëmë tre topa shtalpë. Në anën tjetër vëmë feta domatesh. Zbukurimin e përfundojmë me një degë kopri.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling.me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë.Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Hedhim vaj në enën e qelqit rezistuese ndaj zjarrit dhe në të e vëmë gjysmën e makaronave të kulluara. Pastaj në enë i vëmë shampinjonat e skuqura. Sipër i hedhim makaronat e mbetura. Hedhim sipër kripë , piper të zi, keçap dhe rigon. Në enë e hedhim shtalpin , përziejmë me lugë dhe i rendisim fetat e sallamit. Sipër sallamit e hedhim kaçkavallin e grirë. Enën e vëmë në furrë. Pjekim 15 minuta , në temperaturë prej 200 gradë.
Picën me makarona e presim në copë. Një copë vëmë në pjatën për servirje. Pjatën e zbukurojmë me një gjeth sallate jeshile, mbi të cilën vëmë tre topa shtalpë. Në anën tjetër vëmë feta domatesh. Zbukurimin e përfundojmë me një degë kopri.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling.me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë.Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!