Koha e përgatitjes: 30 minuta
Kompleksiteti: lehtë
Për 12 persona
PËRGATITJA:
- 12 kone sheqeri për akullore të grimcuara
- 1/2 gotë arra të copëtuara
- 6 lugë gjalpë i shkrirë
Për tortën:
- 1-3/4 jogurt i ngrirë vanilje, i zbutur,
- 2 banane mesatarisht të pjekura, të ndrydhura
- 1 lugë ekstrakt bananeje, (jo e detyrueshme)
- 1 poç krem karamel i nxehtë për akullore
- 1 filxhan arra të copëtuara
- 1 filxhan krem luleshtrydhesh për akullore
Në një enë të vogël, përziej konet e grimcuara, arrat dhe gjalpin.
Në një enë tjetër të vogël, përziej 3 filxhana jogurt, bananet dhe ekstraktin e bananeve nëse e keni. Përhapeni mbi tërë sipërfaqen. Në një enë të vogël, kombino kremin karamel dhe arrat dhe përhape mbi jogurt. Mbuloje përzierjen dhe futeni në frigorifer që të ngrijë për 2 orë, derisa të forcohet.
Në një enë tjetër të vogël, përziej 3 filxhana jogurt, bananet dhe ekstraktin e bananeve nëse e keni. Përhapeni mbi tërë sipërfaqen. Në një enë të vogël, kombino kremin karamel dhe arrat dhe përhape mbi jogurt. Mbuloje përzierjen dhe futeni në frigorifer që të ngrijë për 2 orë, derisa të forcohet.
Hidh sipër jogurtin e mbetur, përhape mbi sipërfaqe kremin e luleshtrydheve. Mbuloje dhe futeni në frigorifer që të ngrijë për 8 orë gjatë natës derisa të forcohet. Zbukuroni me krem (me shllag).