Thursday, May 9, 2013

Tortë akullore me banane

Kategoria: Ëmbëlsira                                  

Koha e përgatitjes: 30 minuta
Kompleksiteti: lehtë

Për 12 persona

PËRGATITJA:

  • 12 kone sheqeri për akullore të grimcuara
  • 1/2 gotë arra të copëtuara
  • 6 lugë gjalpë i shkrirë
Për tortën:
  • 1-3/4 jogurt i ngrirë vanilje, i zbutur, 
  • 2 banane mesatarisht të pjekura, të ndrydhura
  • 1 lugë ekstrakt bananeje, (jo e detyrueshme)
  • 1 poç krem karamel i nxehtë për akullore
  • 1 filxhan arra të copëtuara
  • 1 filxhan krem luleshtrydhesh për akullore
 Në një enë të vogël, përziej konet e grimcuara, arrat dhe gjalpin.
Në një enë tjetër të vogël, përziej 3 filxhana jogurt, bananet dhe ekstraktin e bananeve nëse e keni. Përhapeni mbi tërë sipërfaqen. Në një enë të vogël, kombino kremin karamel dhe arrat dhe përhape mbi jogurt. Mbuloje përzierjen dhe futeni në frigorifer që të ngrijë për 2 orë, derisa të forcohet.
 Hidh sipër jogurtin e mbetur, përhape mbi sipërfaqe kremin e luleshtrydheve. Mbuloje dhe futeni në frigorifer që të ngrijë për 8 orë gjatë natës derisa të forcohet. Zbukuroni me krem (me shllag).