Kompleksiteti: mesatare
Për 4 persona
PËRGATITJA:
- 1/2 kg djathë
- 6 vezë
- 10 lugë miell
- 400 ml jogurt
- 1 pako aditiv për brumë
- vaj
- kripë dhe piper i zi
Duke përzier pa ndërprerë në enë shtojmë miellin. Në enë të thellë e vëmë djathin dhe e shtypim me mjetin për pure. Pastaj në enë e shtojmë aditivin për brumë dhe jogurtin. Në enë i thyejmë vezët dhe shtojmë vaj. Duke përzier pandërprerë, në enë e shtojmë miellin.
Brumin e derdhim në tavë drejtkëndëshe. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 15 minuta në temperaturë 250 gradë dhe 30 minuta të tjera në temperaturë 200 gradë..
Bukën e presim në copë. Katër copë vëmë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me degë kopri në mes të pjatës. Në mes të pjatës vëmë një top shtalpë. Në fund, sipër shtalpës vëmë një sheri domate.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Muscat Frontingnan, me nuance të gjelbra e të verdha. Është e pasur me aromat e luleve të muskatit, trëndafilit dhe mandarinave. Ka një shije mirë të balancuar dhe diskrete që gjatë qëndron. Serviret në temperature prej 10 deri në 12 gradë.
Brumin e derdhim në tavë drejtkëndëshe. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 15 minuta në temperaturë 250 gradë dhe 30 minuta të tjera në temperaturë 200 gradë..
Bukën e presim në copë. Katër copë vëmë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me degë kopri në mes të pjatës. Në mes të pjatës vëmë një top shtalpë. Në fund, sipër shtalpës vëmë një sheri domate.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Muscat Frontingnan, me nuance të gjelbra e të verdha. Është e pasur me aromat e luleve të muskatit, trëndafilit dhe mandarinave. Ka një shije mirë të balancuar dhe diskrete që gjatë qëndron. Serviret në temperature prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë
mirë!!!