Sunday, May 5, 2013

Spageti me salcë bolonjeze


Koha e përgatitjes: 30 minuta    
Kompleksiteti: lehtë

Për 4 persona

PËRGATITJA
  •           ½ kg spageti
  •          2 Kokë qepë
  •          250 gr mish i grirë
  •          1 lugë erëza të përziera
  •          1 lugë sheqer
  •          2 thelpinj hudhër
  •          Majdanoz
  •          200 ml ujë
  •          100 ml salcë domatesh
  •          Vaj
  •          Kripë dhe piper i zi

Në tenxhere në zjarr me ujë me kripë dhe vaj i ziejmë spagetit. Spagetit e ziera i derdhim në kullojsë dhe i shpëlajmë me ujë të ftohtë. E grijmë qepën dhe e skuqim në tiganin me vaj. Pasi zbutet qepa, në tigan e shtojmë mishin e grirë. Pasi skuqet mishi, në tigan e shtojmë hudhrën e grirë. Hedhim erëza të përziera dhe majdanozin e grirë. Hedhim kripë dhe piper të zi. E shtojmë salcën e domates dhe ujin. Pastaj, e shtojmë edhe sheqerin.
 Shpagetit e kulluara i vëmë në pjatë të thellë. Sipër hedhim salcë bolonjeze. Sipër salcës hedhim parmesan. Zbukurojmë me një degë majdanozi në mes të pjatës.
 
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling.me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë.Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!