Tuesday, May 28, 2013
Buding me anans
Kompleksiteti: mesatare
PËRGATITJA:
- 1 konservë ananas rreth 400 gr
- 3 lugë marmelatë kajsie
- 120 gr gjalpë
- 1 portokall
- 120 gr sheqer pluhur
- 3 vezë
- 2 lugë niseshte
- 120 gr miell
- 1 pako aditiv për brumë
Copët e ananasit i presim në kube dhe i vëmë në tenxhere. Në tenxhere e shtojmë pothuajse tërë lëngun e ananasit dhe tenxheren e vëmë në zjarr. Niseshten e përziejmë me lëngun e mbetur të ananasit dhe e shtojmë në tenxheren në zjarr. E shtojmë edhe marmelatën e kajsive dhe përziejmë, derisa të bashkohet masa.
Në enë qelqi rezistuese ndaj zjarrit, hedhim vaj dhe e lyejmë tërë brendinë e enës. Masën nga tenxherja e derdhim në enën e qelqit. E rrafshojmë sipërfaqen dhe e lëmë të ftohet.
Në enën për përzierje e shtojmë gjalpin dhe sheqerin pluhur dhe i rrahim me mikser. Duke e rrahur masën me mikser, në enë një nga një i thyejmë vezët. E fikim mikserin dhe në enë e grijmë lëvozhgën e portokallit. Aditivin për brumë e përziejmë me millin dhe i shtojmë në enën për përzierje. Përziejmë me lugë, derisa të fitojmë një masë homogjene. Masën nga ena për përzierje e vëmë në enën prej qelqit. E rrafshojmë sipërfaqen dhe enën e vëmë në furrë. Pjekim 30 minuta në temperaturë prej 200 gradë. Me thikë i lirojmë skajet e budingut nga ena dhe budingun e vëmë në pjatën për ëmbëlsira. Zbukurojmë me tri qershi të sheqerosura në mes të budingut.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!
Në enë qelqi rezistuese ndaj zjarrit, hedhim vaj dhe e lyejmë tërë brendinë e enës. Masën nga tenxherja e derdhim në enën e qelqit. E rrafshojmë sipërfaqen dhe e lëmë të ftohet.
Në enën për përzierje e shtojmë gjalpin dhe sheqerin pluhur dhe i rrahim me mikser. Duke e rrahur masën me mikser, në enë një nga një i thyejmë vezët. E fikim mikserin dhe në enë e grijmë lëvozhgën e portokallit. Aditivin për brumë e përziejmë me millin dhe i shtojmë në enën për përzierje. Përziejmë me lugë, derisa të fitojmë një masë homogjene. Masën nga ena për përzierje e vëmë në enën prej qelqit. E rrafshojmë sipërfaqen dhe enën e vëmë në furrë. Pjekim 30 minuta në temperaturë prej 200 gradë. Me thikë i lirojmë skajet e budingut nga ena dhe budingun e vëmë në pjatën për ëmbëlsira. Zbukurojmë me tri qershi të sheqerosura në mes të budingut.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.