Monday, June 3, 2013

Supë kineze me mish pule

Koha e përgatitjes: 60 minuta              
Kompleksiteti: lehtë

PËRGATITJA:

  • 4 kofsha pule
  • 2 dorëza presh
  • 2 thelpinj hudhër
  • 1 karotë
  • 150 gr pasta
  • 1/2 lugë kafeje rigon
  • 1 lugë kafeje xhenxhefil
  • 1 kub supë e gatshme pule
  • 1 lugë soja sos
  • majdanoz
  • 1/2 lugë kafeje piper i kuq djegës
  • vaj
  • kripë dhe piper i zi
 Në tenxhere me ujë të valuar në zjarr i ziejmë kofshat e pulës. Kofshat e ziera i nxjerrim nga tenxherja, duke e lënë tenxheren në zjarr. Shtojmë rreth 500 ml ujë dhe kubin e supës së gatshme. Kofshave ua largojmë lëkurën dhe kockat.
 Në vok tavën në zjarr hedhim vaj. Në vajin e nxehtë e skuqim preshin e prerë në rrathë të hollë të pjerrët. Shtojmë gjysmë luge kafeje, piper të kuq djegës, hudhrën e grirë, rigonin  dhe xhenxhefilin. Pastaj, me garuzhdë në tavë e shtojmë supën e pulës. I shtojmë karotat e prera në copë të hollë e të pjerrët dhe pastat e ziera. Në tavë hedhim 500 ml ujë. E mbulojmë tavën me kapak dhe ziejmë në zjarr të dobët 3-4 minuta. Në tavë e shtojmë mishin e pulës dhe soja sosin.
 Me garuzhdë, supën kineze me mish pule e vëmë në pjatë të thellë. Zbukurojmë me një degë majdanozi në mes të supës.
 Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling.me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë.Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.

Ju bëftë mirë!