- 8 vezë
- 250 gr sheqer
- 100 gr arra të bluara
- 3 lugë trosha të bukës
- 5 lugë miell
Për krem
- 350 gr sheqer
- 1/2 litër qumësht
- 1 copë vanilje
- 6 lugë miell
- pak qumësht të ftohtë
- 250 gr gjalpë
Rrihen mirë të verdhat e vezëve dhe sheqeri, në të shtohen arra të bluara, troshat e bukës, mielli dhe në fund shkuma e fortë prej të bardhave të vezëve. Masa piqet në kallëpin e lyer me yndyrë dhe miell. Torta e ftohur pritet përgjysmë dhe mbushet me krem. Kremi: sheqeri digjet mirë derisa të marrë ngjyrën e arit.
Në enë të posaçme vlohet gjysëm litri qumësht bashkë me një copë vanilje dhe lihet të ftohet. Masa e hollë përgatitet prej 6 lugë miell, përzihet dhe tundet me pak qumësht të ftohtë, pastaj kjo zbrazet në qumësht të ftohur dhe në fund shtohet sheqeri i djegur.
Kremi zihet derisa të mos trashet. Kur kremi ftohet në të vendoset gjalpi i rrahur, e me këtë mbushet torta dhe lyhet nga jashtë.
FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/K%C3%ABnaq%C3%ABsia-e-Gatimit/362409420501190?fref=ts
Në enë të posaçme vlohet gjysëm litri qumësht bashkë me një copë vanilje dhe lihet të ftohet. Masa e hollë përgatitet prej 6 lugë miell, përzihet dhe tundet me pak qumësht të ftohtë, pastaj kjo zbrazet në qumësht të ftohur dhe në fund shtohet sheqeri i djegur.
Kremi zihet derisa të mos trashet. Kur kremi ftohet në të vendoset gjalpi i rrahur, e me këtë mbushet torta dhe lyhet nga jashtë.
FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/K%C3%ABnaq%C3%ABsia-e-Gatimit/362409420501190?fref=ts