- patate 1.5 kg
- gjalpë 2 lugë gjelle
- kripë
- erëza
Patatet, posaçrisht e rejat, qërohen, shpërlahen, priten në copa të mëdha në madhësi të njejtë dhe hidhen në tenxhere me ujë të vluar me kripë. Sasia e ujit duhet të jetë aq sa ato të mbulohen. Zierja bëhet në zjarr të ngadaltë për 25-30 minuta.
Kur patatet të jenë zbutur, u derdhet uji, ndërsa ena, përsëri e mbuluar me kapak, mbahet mbi zjarr edhe 5 - 6 minuta, në mënyrë që patatet të thahen pak dhe të zbuten në brendësi pa u thërmuar.
Patatet e nxehta vendosen në pjatë dhe sipër u hidhet gjalpë e shkrirë e majdanoz. Patatet e ziera mund të jepen të veçanta ose si garniturë për gjellët me mish, peshk etj. Këto lloj patatesh mund të bëhen me qepë e domate të skuqura të cilat hidhen përsipër, në këtë rast mund të përdoret edhe vaj.
Kur patatet të jenë zbutur, u derdhet uji, ndërsa ena, përsëri e mbuluar me kapak, mbahet mbi zjarr edhe 5 - 6 minuta, në mënyrë që patatet të thahen pak dhe të zbuten në brendësi pa u thërmuar.
Patatet e nxehta vendosen në pjatë dhe sipër u hidhet gjalpë e shkrirë e majdanoz. Patatet e ziera mund të jepen të veçanta ose si garniturë për gjellët me mish, peshk etj. Këto lloj patatesh mund të bëhen me qepë e domate të skuqura të cilat hidhen përsipër, në këtë rast mund të përdoret edhe vaj.