Kompleksiteti: lehtë
Për 4-5 persona
PËRGATITJA:
- 500 gr molla
- 1 gotë uji sheqer,
- 1 filxhan kafeje verë
- lëndë aromatike
- 1 litër ujë
- një maje luge kafeje limontoz
Mollët, pasi të lahen mirë qërohen ose lihen të paqëruara, priten përgjysmë, u hiqen farëzat dhe çdo gjysmë pritet në feta portokalli. Gjatë pastrimit mollët që të mos nxihen, hidhen në enë me ujë të ftohtë me limontoz. Lëkurat dhe farëzat bashkë me zemrën hidhen në tenxhere me ujë të vluar dhe zihen 10 - 15 minuta. Pastaj lëngu kullohet, i hidhet sheqer, vihet në zjarr dhe lihet derisa të marrë valë, pastaj hidhen mollët e përgatitura.
Lihen të ziejnë 10 - 15 minuta, sipas llojit të mollëve: në qoftë se janë të llojit që zbuten shpejtë, atëherë ato hiqen nga zjarri menjëherë sa të marrin valë. Për aromë, kompostos mund t'i shtohet pak kanellë ose karafil. Ndërsa për të përmirësuar shijen, kur kompostoja të jetë ftohur, i hidhet verë e kuqe e ëmbël.
Lihen të ziejnë 10 - 15 minuta, sipas llojit të mollëve: në qoftë se janë të llojit që zbuten shpejtë, atëherë ato hiqen nga zjarri menjëherë sa të marrin valë. Për aromë, kompostos mund t'i shtohet pak kanellë ose karafil. Ndërsa për të përmirësuar shijen, kur kompostoja të jetë ftohur, i hidhet verë e kuqe e ëmbël.