Kompleksiteti: lehtë
Për 4 persona
PËRGATITJA;
- 1/2 kg petë të gatshme
- 1 kokë lakër turshi
- djathë
- 150 gr oriz i zier
- vaj
- kripë dhe piper i zi
Lakrës ia heqim koçanin dhe e presim në copë të imëta. Në tiganin në zjarr hedhim vaj dhe në të e skuqim lakrën e prerë. Grijmë piper të zi, përziejmë me lugë dhe e skuqim derisa të zbutet lakra. tiganin e heqim nga zjarri dhe në të e shtojmë orizin e zier dhe të ftohur.
Në tavën e rrumbullakët hedhim vaj dhe me furçë kuzhine e lyejmë tërë brendinë e tavës. Në tavë vëmë 3 petë, duke i lënë skajet jashtë tavës. Sipër petëvem vëmë nga përmbajtja me oriz dhe lakër. Në tavë vëmë tri petë të tjera të tutëlluara. Edhe sipër tyre vëmë nga përmbajtja. E përsërisim të njejtën gjë me të gjitha petët dhe përmbajtjen nga tigani. Renditja e pites duhet të përfundojë me petë. Skajet e tri petëve të para i kthejmë nga brendia e tavës. Petën e presim në tri copë.
Në enë me 100 ml ujë shtojmë 150 ml vaj. Përziejmë me lugë dhe këtë përzierje e hedhim sipër pites në tavë. E shkundim tavën që uji dhe vaji të përhapen në të gjitha anët e pites. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 40 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
Copët e lakrorit i nxjerrim nga tava dhe i vëmë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me 8 speca të vegjël djegës. Sipër çdo cope lakrori vëmë nga një copë djath.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling.me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Në tavën e rrumbullakët hedhim vaj dhe me furçë kuzhine e lyejmë tërë brendinë e tavës. Në tavë vëmë 3 petë, duke i lënë skajet jashtë tavës. Sipër petëvem vëmë nga përmbajtja me oriz dhe lakër. Në tavë vëmë tri petë të tjera të tutëlluara. Edhe sipër tyre vëmë nga përmbajtja. E përsërisim të njejtën gjë me të gjitha petët dhe përmbajtjen nga tigani. Renditja e pites duhet të përfundojë me petë. Skajet e tri petëve të para i kthejmë nga brendia e tavës. Petën e presim në tri copë.
Në enë me 100 ml ujë shtojmë 150 ml vaj. Përziejmë me lugë dhe këtë përzierje e hedhim sipër pites në tavë. E shkundim tavën që uji dhe vaji të përhapen në të gjitha anët e pites. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 40 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
Copët e lakrorit i nxjerrim nga tava dhe i vëmë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me 8 speca të vegjël djegës. Sipër çdo cope lakrori vëmë nga një copë djath.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling.me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!