- 1 litër qumësht
- 6 vezë
- 300 gr sheqer
- 1 copë vanilje
- 1 copë gjalpë
Rrihen mirë 300 gr sheqer bashkë me 6 vezë, në shporet vëmë 1 litër qumësht të vlojë, në qumështin që vlon ngadalë vendosen vezët e rrahura, por ena duhet të mbahest anash dhe të përzieht vazhdimisht.
Pastaj në të shtohet një copë vanilje, përzihet vazhdimisht derisa kremi të mos trashet. Hiqet nga zjarri, vendoset një copë gjalpë ose margarinë, përzihet derisa masa të mos ftohet dhe futet në frigorifer.
Akullorja mund të serviret me dredhëza, mjedra, qershi, vishnje, kajsi, pjeshka etj.
Pastaj në të shtohet një copë vanilje, përzihet vazhdimisht derisa kremi të mos trashet. Hiqet nga zjarri, vendoset një copë gjalpë ose margarinë, përzihet derisa masa të mos ftohet dhe futet në frigorifer.
Akullorja mund të serviret me dredhëza, mjedra, qershi, vishnje, kajsi, pjeshka etj.