PËRGATITJA:
- 1/2 kg spageti
- 1/2 kg midhje
- 1 kokë qepë
- 3 thelpinj hudhër
- 1/2 lugë borzilok
- 1/2 lugë rigon
- 1 lugë erëza të përziera
- 100 ml lëng domatesh
- 200 ml verë e bardhë
- vaj
- kripë dhe piper i zi
E grijmë qepën dhye e skuqim në tiganin me vaj. Pasi zbutet qepa, në tigan e shtojmë hudhrën e grirë dhe midhjet. Hedhim kripë, piper të zi, një lugë erëza të përziera, rigon dhe borzilok. Në tigan e hedhim verën e bardhë dhe lëngun e domates. Disa gjethe spinaqi i presim në copë të imëta dhe i shtojmë në tigan. pasi avullon lëngu, tiganin e heqim nga zjarri.
Në tenxheren me ujë të valuar dhe kripë i ziejmë spagetit. Spagetit e ziera i derdhim në kullojsë dhe i shpëlajmë me ujë të ftohtë.
Në pjatë të thellë i vëmë spagetit e kulluara. Sipër spagetave e vëmë përmbajtjen me midhje nga tigani. Zbukurojmë me 3 gjethe lakre jeshile dhe 3 sheri domate.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Muscat Frontignan, me nuanca të gjelbra e të verdha. Është e pasur me aromat e luleve të muskatit, trëndafilit dhe mandarinave. Ka një shije mirë të balancuar dhe diskrete e cila qëndron për një kohë të gjatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Në tenxheren me ujë të valuar dhe kripë i ziejmë spagetit. Spagetit e ziera i derdhim në kullojsë dhe i shpëlajmë me ujë të ftohtë.
Në pjatë të thellë i vëmë spagetit e kulluara. Sipër spagetave e vëmë përmbajtjen me midhje nga tigani. Zbukurojmë me 3 gjethe lakre jeshile dhe 3 sheri domate.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Muscat Frontignan, me nuanca të gjelbra e të verdha. Është e pasur me aromat e luleve të muskatit, trëndafilit dhe mandarinave. Ka një shije mirë të balancuar dhe diskrete e cila qëndron për një kohë të gjatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!