Monday, June 3, 2013

Omëletë me shpageti

Koha e përgatitjes: 30 minuta        
Kompleksiteti: mesatare

Për 4 persona

PËRGATITJA:

  •  200 gr shpageti
  • 150 gr sallam
  • 4 domate
  • 4 vezë
  • 1 dorëz qepë të njoma
  • 50 gr gjalpë
  • majdanoz
  • 50 gr parmezan
  • vaj
  • kripë dhe piper i zi
 Në ujin e valuar në tenxhere në zjarr hedhim kripë dhe i shtojmë spagetit. I qërojmë domatete dhe i shtypim për t'ua kulluar lëngun. Pastaj i presim në copë të imëta.
 Në enën e madhe e të thellë i thyejmë vezët. Shtojmë pak ujë, hedhim kripë dhe i rrahim me tel kuzhine. Në enën me të verdhat e rrahura i shtojmë domatet e prera. Sallamin e presim në kube dhe e shtojmë në enë. I grijmë qepët e njoma dhe i shtojmë në enë. E shtojmë majdanozin e grirë. Përziejmë me tel derisa të bashkohet masa.
 Tenxheren me spagetit e ziera e heqim nga zjarri. I derdhim spagetit në kullojsë dhe i lëmë të kullohen. Në tiganin në zjarr hedhim gjalpë dhe spagetit e kulluara. Pastaj në tigan e shtojmë masën me vezë, sallam dhe domate. E mbyllim tavën me kapak dhe pjekim në zjarr të dobët 4-5 minuta.
 Omëletën e vëmë në pjatën për servirje. Në skajet e pjatës, nën omëletë vëmë gjethe sallate jeshile. Sipër omëletës hedhim qepë të njomë të prerë në copë dhe parmezan.
 Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling.me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.

Ju bëftë mirë!