Kompleksiteti: mesatare
Për 4 persona
PËRGATITJA:
- 200 gr shpageti
- 150 gr sallam
- 4 domate
- 4 vezë
- 1 dorëz qepë të njoma
- 50 gr gjalpë
- majdanoz
- 50 gr parmezan
- vaj
- kripë dhe piper i zi
Në ujin e valuar në tenxhere në zjarr hedhim kripë dhe i shtojmë spagetit. I qërojmë domatete dhe i shtypim për t'ua kulluar lëngun. Pastaj i presim në copë të imëta.
Në enën e madhe e të thellë i thyejmë vezët. Shtojmë pak ujë, hedhim kripë dhe i rrahim me tel kuzhine. Në enën me të verdhat e rrahura i shtojmë domatet e prera. Sallamin e presim në kube dhe e shtojmë në enë. I grijmë qepët e njoma dhe i shtojmë në enë. E shtojmë majdanozin e grirë. Përziejmë me tel derisa të bashkohet masa.
Tenxheren me spagetit e ziera e heqim nga zjarri. I derdhim spagetit në kullojsë dhe i lëmë të kullohen. Në tiganin në zjarr hedhim gjalpë dhe spagetit e kulluara. Pastaj në tigan e shtojmë masën me vezë, sallam dhe domate. E mbyllim tavën me kapak dhe pjekim në zjarr të dobët 4-5 minuta.
Omëletën e vëmë në pjatën për servirje. Në skajet e pjatës, nën omëletë vëmë gjethe sallate jeshile. Sipër omëletës hedhim qepë të njomë të prerë në copë dhe parmezan.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling.me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Në enën e madhe e të thellë i thyejmë vezët. Shtojmë pak ujë, hedhim kripë dhe i rrahim me tel kuzhine. Në enën me të verdhat e rrahura i shtojmë domatet e prera. Sallamin e presim në kube dhe e shtojmë në enë. I grijmë qepët e njoma dhe i shtojmë në enë. E shtojmë majdanozin e grirë. Përziejmë me tel derisa të bashkohet masa.
Tenxheren me spagetit e ziera e heqim nga zjarri. I derdhim spagetit në kullojsë dhe i lëmë të kullohen. Në tiganin në zjarr hedhim gjalpë dhe spagetit e kulluara. Pastaj në tigan e shtojmë masën me vezë, sallam dhe domate. E mbyllim tavën me kapak dhe pjekim në zjarr të dobët 4-5 minuta.
Omëletën e vëmë në pjatën për servirje. Në skajet e pjatës, nën omëletë vëmë gjethe sallate jeshile. Sipër omëletës hedhim qepë të njomë të prerë në copë dhe parmezan.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling.me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!