Wednesday, June 19, 2013

Pasta me ragu qengji

Koha e përgatitjes: 50 minuta            Kompleksiteti: lehtë


Për 4 persona
PËRGATITJA:

  • 700 gr shpatull qengji
  • 300 gr pasta
  • 1 lugë salcë domatesh
  • 1 kub supë e gatshme pule
  • 2 thelpinj hudhër
  • 1/2 lugë piper i bardhë i grirë
  • 1 degë rozmarine e freskët
  • vaj
  • kripë dhe piper i zi
 Shpatullës së qengjit ja largojmë kockat dhe mishin e presim në copë më të mëdha. Hedhim mbi të kripë dhe piper të zi dhe përziejmë, për t'i mpirë erëzat. Në vajin e nxehtë në tenxhere i skuqim copët e mishit. Rozmarinën e presim në copë të imëta. I grijmë thelpinjtë e hudhrës. Pasi skuqet mishi, në tenxhere e shtojmë hudhrën e grirë dhe rozmarinën. Hedhim piper të bardhë të grirë.
  Në tenxheren tjetër në zjarr me ujë e vëmë kubin e supës së gatshme. salcën edomates e shtojmë në tenxheren me supë të gatshme. Salcëne domates e shtojmë në tenxheren me supë dhe përziejmë me tel. Në tenxherenh e tretë në zjarr me ujë të valuar hedhim kripë dhe i ziejmë pastat. Supën e derdhim në tenxheren me mish. E mbulojmë me kapak dhe e lëmë mishin të ziejë për 30 minuta.
 Në pjatën për servirje i vëmë pjatat. Me garuzhdë sipër vëmë ragu qengji. Zbukurojmë me degë rozmarine.
Me këtë pjatë rekomadohet vera e thatë e kuqe cilësore e llojit Vranç, me ngjyrë të rubinit të errët dhe të kuq dhe me aromë të kumbullave të thata, manaferrave dhe rrushit të thatë. Serviret në temperaturë 16 deri në 18 gradë.
 Ju bëftë mirë!!!