Monday, June 3, 2013

Tullumba

Koha e përgatitjes: 20 minuta      
Kompleksiteti: lehtë

Për 4-5 persona

PËRGATITJA:

  • 1 filxhan çaji qumësht
  • 1 filxhan çaji ujë
  • 300 gr miell,
  • 1 limon
  • 7 vezë
Për sherbet
  • 750 gr sheqer
  • 50 gr ujë
  • vanilje
 Në një enë qiten uji dhe qumështi. Vlohen dhe në të pastaj shtojmë ngadalë miellin. Largohen nga zjarri, përzihet mirë dhe vendoset lëvorja e limonit. Kur kjo masë ftohet, një nga një rrahen 7 të verdhat e vezëve, pastaj shtohet shkuma e rrahur prej 7 të bardhave të vezëve dhe përzihet brumi. Tullumbat vendosen në vaj të nxehtë me anë të kallëpit që të fërgohen.
 Pastaj secila tullumbë ngjyhet në sherbet dhe rendohet njëra pranë tjetrës në tepsi. Sherbeti lihet të vlojë 10 minuta. Në sherbet qitet vanilje.