Për tortën:
- 1/2 gotë margarinë
- 1 gotë e gjysmë sheqer
- 2 vezë
- 2 lugë gjelle kakao
- 4 lugë gjelle me ngjyrë të kuqe për ushqim
- 1 lugë qaji me kripë
- 1 lugë qaji me ekstrakt vanilje
- 1 gotë dhallë
- 2 1/2 gotë me miell
- 1 1/2 lugë qaji me sodë buke
- 1 lugë gjelle me uthull të bardhë të destiluar
Për krem:
- 5 lugë gjelle me miell
- 1 gotë qumësht
- 1 gotë sheqer
- 1 gotë me gjalpë, në temperaturë dhome
- 1 lugë qaji ekstrakt vanilje
E nxejmë furrën në 175 gradë. I përgatisim dy tepsi të vogla me diamter rreth 22 cm. Në një enë e shtojmë 1/2 gotë margarinë(apo ndonjë gjalpë tjetër) dhe 1 gotë e gjysmë sheqer dhe i rrahim me mikser. Pastaj shtojmë dy vezë dhe i rrahim mirë me mikser.
Në një enë tjetër bëjmë një përzierje me kakao dhe me ngjyrën e kuqe për ushqim dhe i rrahim me tel kuzhine. e shtojmë te përzierja e mëprashme që është bërë si krem dhe përziejmë me mikser. Në një gotë të madhe e përziejmë kripën, 1 lugë qaji me ekstrakt vanilje dhe dhallën sëbashku. e shtojmë miellin tek përzierja e parë përziejmë dhe gjatë përzierjes e shtojmë përzierjen me dhallë. Përsëri miell dhe dhallë dhe përziejmë derisa të bashkohet masa. në një enë të vogël e përziejmë shpejtë uthullën me sodën e bukës dhe e shtojmë menjëherë tek përzierja. Përziejmë me lugë. E shtojmë përzierjen në dy tepsitë e vogla. Pjekim rreth 30 minuta në temperaturë 175 gradë. Pas pjekjes e lëmë të ftohet plotësisht.
Fillojmë me përgatitjen e kremit: në një enë të vogël në temperaturë të ulët shtojmë një gotë qumësht dhe 5 lugë miell, përziejmë gjatë gjithë kohës me tel kuzhine derisa të bashkohet masa. E lëmë të ftohet. Gjatë kohës sa ftohet përzierja. në një enë shtojmë 1 gotë sheqer, gjalpë dhe dhe një lugë qaji ekstrakt vanilje dhe përziejmë. e shtojmë përzierjen e ftohur me miell dhe e rrahim derisa të përhapet mirë.
Me tortëne pjekur e të ftohur dhe me kremin krijojmë shtresa dhe e lyejmë tortën nga të gjitha anët.
Ju bëftë mirë.
Në një enë tjetër bëjmë një përzierje me kakao dhe me ngjyrën e kuqe për ushqim dhe i rrahim me tel kuzhine. e shtojmë te përzierja e mëprashme që është bërë si krem dhe përziejmë me mikser. Në një gotë të madhe e përziejmë kripën, 1 lugë qaji me ekstrakt vanilje dhe dhallën sëbashku. e shtojmë miellin tek përzierja e parë përziejmë dhe gjatë përzierjes e shtojmë përzierjen me dhallë. Përsëri miell dhe dhallë dhe përziejmë derisa të bashkohet masa. në një enë të vogël e përziejmë shpejtë uthullën me sodën e bukës dhe e shtojmë menjëherë tek përzierja. Përziejmë me lugë. E shtojmë përzierjen në dy tepsitë e vogla. Pjekim rreth 30 minuta në temperaturë 175 gradë. Pas pjekjes e lëmë të ftohet plotësisht.
Fillojmë me përgatitjen e kremit: në një enë të vogël në temperaturë të ulët shtojmë një gotë qumësht dhe 5 lugë miell, përziejmë gjatë gjithë kohës me tel kuzhine derisa të bashkohet masa. E lëmë të ftohet. Gjatë kohës sa ftohet përzierja. në një enë shtojmë 1 gotë sheqer, gjalpë dhe dhe një lugë qaji ekstrakt vanilje dhe përziejmë. e shtojmë përzierjen e ftohur me miell dhe e rrahim derisa të përhapet mirë.
Me tortëne pjekur e të ftohur dhe me kremin krijojmë shtresa dhe e lyejmë tortën nga të gjitha anët.
Ju bëftë mirë.