Kompleksiteti: mesatar
Për 4 persona
PËRGATITJA:
- 400 gr djathë feta
- 100 gr shampinjona të marinuara
- 300 gr kaçkavall
- 4 lugë salcë domatesh
- 1 lugë rigon
- 2 filxhanë ujë
- 1 pako tharm i thatë
- 1 lugë sheqer
- 1 vezë
- 1/2 kg miell
- 250 ml ujë me gaz
- 2 lugë susam
- 1/2 filxhan vaj
- kripë dhe piper i zi
Fillojmë me përgatitjen e pitalkave. Në enë të thellë e hedhim miellin, tharmin e thatë, vajin, sheqerin, hedhim kripë, shjtojmë ujin me gaz dhe e thyejmë vezën. E ngjeshim brumin me dorë dhe e lëmë të vijë.
Sipër brumit të ardhur hedhim miell dhe e ngjeshim edhe një herë me dorë. Vazhdojmë ta ngjeshim me dy duart në tavëlinën e punës. Pastaj, brumin e ndajmë në 4 pjesë. Hedhim miell sipër çdo cope brumi dhe i ngjeshim, duke formuar topa.
E lyejmë tavën me vaj dhe i vëmë në të topat e brumit, të cilat i shtypim, për ti hapur. E mbulojmë brumin me leckë dhe e lëmë të vijë edhe një herë.
E lyejmë tavën me vaj dhe i vëmë në të topat e brumit, të cilat i shtypim, për ti hapur. E mbulojmë brumin me leckë dhe e lëmë të vijë edhe një herë.
Pasi vjen brumi, copët e brumit i lyejmë me ujë dhe u hedhim sipër kripë të trashë dhe susam. Tavën e vëmë në furrë dhe pjekim 15 minuta në temperaturë prej 200 gradë.
Ndërkohë fillojmë me përgatitjen e djathit të shkrirë. Shampinjonat i presim në copë të imëta. Djathin feta e presim në kube. Në anën e rrallë të rendes e grijmë kaçkavallin.
Në tigan në zjarr me vaj e hedhim salcën e domates. Shtojmë 2 filxhanë ujë dhe përziejmë me tel kuzhine. E shtojmë rigonin.
Në tigan tjetër me vaj i skuqim shampinjonat e prera. Në tavën e baltës hedhim vaj dhe e derdhim salcën e domates nga tigani. Pastaj, e vëmë djathin feta. Sipër i hedhim shampinjonat e skuqura dhe kaçkavallin e grirë. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 250 gradë.
Tavën e baltës e vëmë në pjatë për servirje, në të cilën kemi shtruar kartopeceta. Zbukurojmë me feta domateje dhe me majdanoz.
Pitalkat i presim përgjysmë dhe i vëmë në kuti druri për bukë.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling, me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Ndërkohë fillojmë me përgatitjen e djathit të shkrirë. Shampinjonat i presim në copë të imëta. Djathin feta e presim në kube. Në anën e rrallë të rendes e grijmë kaçkavallin.
Në tigan në zjarr me vaj e hedhim salcën e domates. Shtojmë 2 filxhanë ujë dhe përziejmë me tel kuzhine. E shtojmë rigonin.
Në tigan tjetër me vaj i skuqim shampinjonat e prera. Në tavën e baltës hedhim vaj dhe e derdhim salcën e domates nga tigani. Pastaj, e vëmë djathin feta. Sipër i hedhim shampinjonat e skuqura dhe kaçkavallin e grirë. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 250 gradë.
Tavën e baltës e vëmë në pjatë për servirje, në të cilën kemi shtruar kartopeceta. Zbukurojmë me feta domateje dhe me majdanoz.
Pitalkat i presim përgjysmë dhe i vëmë në kuti druri për bukë.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling, me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë dhe të thatë.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!