Kompleksioteti: lehtë
PËRGATITJA:
- 1/2 kg luleshtrydha
- 1/2 l shtalp
- 2 pako sheqer vanilje
- 6 lugë sheqer
- 4 vezë
- 1/2 l qumësht
- 1 pako xhelatinë
- 200 gr fistikë të qërruar
I thyejmë vezët dhe i dnajmë të bardhat nga të verdhat. I rrahim të verdhat me tel kuzhine. Në enë e shtojmë sheqerin, sheqer vaniljen dhe qumështin. Pasi bashkohet masa, e vëmë enën mbi avull dhe përziejmë me tel. Pasi kremi e fiton dendësinë e duhur, e heqim enën nga zjarri.
Xhelatinën e zbusim me 50 ml ujë dhe e shtojmë në enën me krem. Përziejmë me tel dhe në enë i shtojmë fistikët. e lëmë masën të ftohet.
E rrahim shtalpin me mikser, derisa kremi pana të fitojë dendësinë e duhur. Në enën me krem pana e shtojmë kremin e ftohur me të verdhat e vezës. përziejmë me lugë, derisa të bashkohet masa.
Kallëpin kuglof e mbulojmë me fletë plastmasi dhe e mbushim me masën nga ena. E lëmë masën të ftohet dhe të shtrëngohet. Ëmbëlsirën e shtrënguar e nxjerrim nga frigoriferi dhe e vëmë në pjatë. Brendinë e ëmbëlsirës e mbushim me dredhëza. Ëmbëlsirën e zbukurojmë me sherbet nga reçeli i luleshtrydhave.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.E rrahim shtalpin me mikser, derisa kremi pana të fitojë dendësinë e duhur. Në enën me krem pana e shtojmë kremin e ftohur me të verdhat e vezës. përziejmë me lugë, derisa të bashkohet masa.
Kallëpin kuglof e mbulojmë me fletë plastmasi dhe e mbushim me masën nga ena. E lëmë masën të ftohet dhe të shtrëngohet. Ëmbëlsirën e shtrënguar e nxjerrim nga frigoriferi dhe e vëmë në pjatë. Brendinë e ëmbëlsirës e mbushim me dredhëza. Ëmbëlsirën e zbukurojmë me sherbet nga reçeli i luleshtrydhave.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
Ju bëftë mirë!