PËRGATITJA:
- 1/2 kg kikirikë të pjekur të qëruar të grirë
- 2 vezë
- 150 gr sheqer pluhur
- 250 gr gjalpë
- 150 gr biskota të grira
- 150 gr çokollatë për gatim
- 3 lugë mjaltë
Në enën për përzierje i hedhim kikirikët e grirë, sheqerin pluhur dhe i thyejmë vezët. përziejmë me mikser, me shtojcat për brumë dhe e shtojmë gjalpin. Pastaj, në enë i shtojmë biskotat e grira. Pasi fitojmë një masë homogjene, e fikim mikserin.
Në enë qelqi shtrojmë fletë plastmasi. Pastaj, në enë e vëmë masën për snikers. E rrafshojmë sipërfaqen. Masën e mbyllim me pjesët anësore të fletës së plastmasit dhe e lëmë të ftohet.
E shkrijmë çokollatën dhe e përziejmë me pak vaj. Pjesën e sipërme të masës snikers e lyejmë me mjaltë. Sipër e hedhim çokollatën. Tërë sipërfaqen e sipërme e lyejmë me çokollatë. Ëmbëlsirën e presim në kube. Mbi çdo kub vëmë nga një kikirikë të pjekur. Kubet snikers i vëmë në pjatën për servirje.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!
Në enë qelqi shtrojmë fletë plastmasi. Pastaj, në enë e vëmë masën për snikers. E rrafshojmë sipërfaqen. Masën e mbyllim me pjesët anësore të fletës së plastmasit dhe e lëmë të ftohet.
E shkrijmë çokollatën dhe e përziejmë me pak vaj. Pjesën e sipërme të masës snikers e lyejmë me mjaltë. Sipër e hedhim çokollatën. Tërë sipërfaqen e sipërme e lyejmë me çokollatë. Ëmbëlsirën e presim në kube. Mbi çdo kub vëmë nga një kikirikë të pjekur. Kubet snikers i vëmë në pjatën për servirje.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!