Sunday, July 28, 2013

Kube snikers

Koha e përgatitjes: 30 minuta               Kompleksiteti: lehtë

PËRGATITJA:
  • 1/2 kg kikirikë të pjekur të qëruar të grirë
  • 2 vezë
  • 150 gr sheqer pluhur
  • 250 gr gjalpë
  • 150 gr biskota të grira
  • 150 gr çokollatë për gatim
  • 3 lugë mjaltë
   Në enën për përzierje i hedhim kikirikët e grirë, sheqerin pluhur dhe i thyejmë vezët. përziejmë me mikser, me shtojcat për brumë dhe e shtojmë gjalpin. Pastaj, në enë i shtojmë biskotat e grira. Pasi fitojmë një masë homogjene, e fikim mikserin.
   Në enë qelqi shtrojmë fletë plastmasi. Pastaj, në enë e vëmë masën për snikers. E rrafshojmë sipërfaqen. Masën e mbyllim me pjesët anësore të fletës së plastmasit dhe e lëmë të ftohet.
   E shkrijmë çokollatën dhe e përziejmë me pak vaj. Pjesën e sipërme të masës snikers e lyejmë me mjaltë. Sipër e hedhim çokollatën. Tërë sipërfaqen e sipërme e lyejmë me çokollatë. Ëmbëlsirën e presim në kube. Mbi çdo kub vëmë nga një kikirikë të pjekur. Kubet snikers i vëmë në pjatën për servirje.
   Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
   Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!