Sunday, July 28, 2013

Role Vjene

Koha e përgatitjes: 30 minuta          
Kompleksiteti: lehtë

PËRGATITJA:
Për pandispanjë

  • 5 vezë
  • 100 gr sheqer
  • 100 gr lajthi të grira
Për krem
  • 320 gr sheqer pluhur
  • 310 gr gjalpë
  • 2 pako sheqer vanilje
  • 50 gr çokollatë për gatim
   Fillojmë me përgatitjen e pandispanjës. I thyejmë vezët dhe i ndajmë të bardhat nga të verdhat. Të verdhat i hedhim në enën për përzierje, e shtojmë sheqerin dhe i rrahim me mikser, derisa të shkrihet sheqeri. Pastaj, me mikser i rrahim të bardhat. Në enën me të bardhat e rrahura i shtojmë të verdhat e rrahura. Në enë i shtojmë lajthitë e grira. Përziejmë me lugë, derisa të bashkohet masa.
   Në tavë shtojmë letër dhe e derdhim brumin në të. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 10 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
   Ndërkohë e përgatisim kremin. Në enën për përzierje e hedhim gjalpin, sheqerin pluhur dhe sheqer vaniljen. e rrahim me mikser, derisa gjalpi fillon të shkumëzohet. Në anën e rrallë të rendes, në enë e grijmë çokollatën për gatim. Përziejmë me lugë, derisa të bashkohet kremi.
   Sipër pandispanjës vëmë nga kremi. Me ndihmën e letrës, e paltojmë në formë roleje. Rolenë e lyejmë me krem. E presim rolenë në copë të pjerrëta. Tri copë role vjene vëmë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me çokollatë të shkrirë.
   Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
  Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!