Kompleksiteti: lehtë
PËRGATITJA:
Për pandispanjë
- 5 vezë
- 100 gr sheqer
- 100 gr lajthi të grira
Për krem
- 320 gr sheqer pluhur
- 310 gr gjalpë
- 2 pako sheqer vanilje
- 50 gr çokollatë për gatim
Fillojmë me përgatitjen e pandispanjës. I thyejmë vezët dhe i ndajmë të bardhat nga të verdhat. Të verdhat i hedhim në enën për përzierje, e shtojmë sheqerin dhe i rrahim me mikser, derisa të shkrihet sheqeri. Pastaj, me mikser i rrahim të bardhat. Në enën me të bardhat e rrahura i shtojmë të verdhat e rrahura. Në enë i shtojmë lajthitë e grira. Përziejmë me lugë, derisa të bashkohet masa.
Në tavë shtojmë letër dhe e derdhim brumin në të. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 10 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
Ndërkohë e përgatisim kremin. Në enën për përzierje e hedhim gjalpin, sheqerin pluhur dhe sheqer vaniljen. e rrahim me mikser, derisa gjalpi fillon të shkumëzohet. Në anën e rrallë të rendes, në enë e grijmë çokollatën për gatim. Përziejmë me lugë, derisa të bashkohet kremi.
Sipër pandispanjës vëmë nga kremi. Me ndihmën e letrës, e paltojmë në formë roleje. Rolenë e lyejmë me krem. E presim rolenë në copë të pjerrëta. Tri copë role vjene vëmë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me çokollatë të shkrirë.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.Në tavë shtojmë letër dhe e derdhim brumin në të. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 10 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
Ndërkohë e përgatisim kremin. Në enën për përzierje e hedhim gjalpin, sheqerin pluhur dhe sheqer vaniljen. e rrahim me mikser, derisa gjalpi fillon të shkumëzohet. Në anën e rrallë të rendes, në enë e grijmë çokollatën për gatim. Përziejmë me lugë, derisa të bashkohet kremi.
Sipër pandispanjës vëmë nga kremi. Me ndihmën e letrës, e paltojmë në formë roleje. Rolenë e lyejmë me krem. E presim rolenë në copë të pjerrëta. Tri copë role vjene vëmë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me çokollatë të shkrirë.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
Ju bëftë mirë!