Kompleksiteti: lehtë
PËRGATITJA:
- 1 bukë bajate
- 4 mollë
- 1/2 liter qumësht
- 4 vezë
- 3 lugë sheqer pluhur
- 150 gr rrush i thatë
- 1 pako sheqer vanilje
- 1 lugë kafeje kanellë
- 8 lugë sheqer
- 60 gr gjalpë
I qërojmë mollët, ua largojmë bishtat dhe farat dhe i presim në rrathë të hollë. Në enë të thellë e hedhim qumështin, sheqerin pluhur, i thyejmë vezët dhe i rrahim me tel kuzhine.
Bukën e presim në feta, të cilat i kalojmë në masën me qumësht dhe vezë dhe i rendisim në tavë. Sipër fetave të bukës i vëmë rrathët e mollëve dhe rrushin e thatë.
E përziejmë sheqerin, kanellën dhe sheqer vaniljen dhe i hedhim me lugë sipër bukëve në tavë. Edhe fetat e mbetura të bukës i kalojmë në masën me qumësht me vezë dhe i rendisim në tavë. Mbi çdo fete buke vëmë nga një copë gjalpë. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
E presim ëmbëlsirën në copë. Copët e ëmbëlsirës austriake me bukë i vëmë në pjatën për servirje. Sipër hedhim sheqer pluhur.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Bukën e presim në feta, të cilat i kalojmë në masën me qumësht dhe vezë dhe i rendisim në tavë. Sipër fetave të bukës i vëmë rrathët e mollëve dhe rrushin e thatë.
E përziejmë sheqerin, kanellën dhe sheqer vaniljen dhe i hedhim me lugë sipër bukëve në tavë. Edhe fetat e mbetura të bukës i kalojmë në masën me qumësht me vezë dhe i rendisim në tavë. Mbi çdo fete buke vëmë nga një copë gjalpë. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
E presim ëmbëlsirën në copë. Copët e ëmbëlsirës austriake me bukë i vëmë në pjatën për servirje. Sipër hedhim sheqer pluhur.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!