Kompleksiteti: lehtë
PËRGATITJA:
- 125 gr kokos
- 50 gr çokollatë
- 225 gr biskota
- 75 gr gjalpë
- 1 vezë
- 1 pako sheqer vanilje
- 170 ml qumësht
- 2 pako sheqer pluhur
- 1/2 pako tharm
Çokollatën e thyejmë në copë në tenxheren me gjalpin e shkrirë. Pasi shkrihet çokollata, tenxherene largojmë nga zjarri dhe vazhdojmë të përziejmë me lugë.
Biskotat e thërrmuara i vëmë në një enë të madhe e të thellë, në të cilën e shtojmë gjalpin me çokollatë dhe përziejmë. E shtojmë ehde qumështin dhe përziejmë me lugë, derisa të fitojmë një masë homogjene.
Kallëpin e lyejmë me gjalpë dhe në të e hedhim brumin për ëmbëlsirë. Në enën për përzierje e thyejmë vezën, e shtojmë sheqerin pluhur dhe sheqer vaniljen.
I rrahim me mikser, derisa të shkrihet sheqeri. Përziejmë me lugë dhe në enë e shtojmë qumështin e mbetur, tharmin, kokosin dhe miellin. Edhe këtë brumë e shtojmë në kallëp.
Kallëpin e vëmë në furrë dhe pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 170 gradë. Ëmbëlsirën e pjekur e presim në copë. Një copë ëmbëlsire fqinji e vëmë në pjatën për servirje.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Biskotat e thërrmuara i vëmë në një enë të madhe e të thellë, në të cilën e shtojmë gjalpin me çokollatë dhe përziejmë. E shtojmë ehde qumështin dhe përziejmë me lugë, derisa të fitojmë një masë homogjene.
Kallëpin e lyejmë me gjalpë dhe në të e hedhim brumin për ëmbëlsirë. Në enën për përzierje e thyejmë vezën, e shtojmë sheqerin pluhur dhe sheqer vaniljen.
I rrahim me mikser, derisa të shkrihet sheqeri. Përziejmë me lugë dhe në enë e shtojmë qumështin e mbetur, tharmin, kokosin dhe miellin. Edhe këtë brumë e shtojmë në kallëp.
Kallëpin e vëmë në furrë dhe pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 170 gradë. Ëmbëlsirën e pjekur e presim në copë. Një copë ëmbëlsire fqinji e vëmë në pjatën për servirje.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.