Kompleksiteti: lehtë
PËRGATITJA:
- 1 l shtalp
- 12 lugë sheqer
- 2 lugë xhelatinë
- 100 gr luleshtrydha
- 50 l lëng luleshtrydhash
Në tenxhere në zjarr e hedhim shtalpin dhe dy lugë sheqer. Xhelatinën e sbusim me 50 ml ujë dhe duke përzier pandërprerë e shtojmë në tenxhere me shtalp. Pasi, zien masa e heqim tenxheren nga zjarri. Në tenxhere tjetër në zjarr hedhim 100 ml ujë dhe 4 lugë sheqer. Edhe xhelatinën e mbetur e zbusim me 50 ml ujë dhe e shtojmë në tenxhere, duke përzier pandërprerë me tel. E shtojmë edhe lëngun e luleshtrydhave. Pasi zien xhelatina, e heqim tenxheren nga zjarri.
Në enën e thellë, e cila do të na shërbejë si kallëp, shtojmë një fletë plastmasi. Në kallëp i vëmë gjysmat e luleshtrydhave. Sipër tyre hedhim nga xhelatina e zbutur. Pastaj, kallëpin e mbushim me shtalpin me xhelatinë. Pana kotën e vëmë në frigorifer.
Ëmbëlsirën e ftohur dhe të shtrënguar e zbukurojmë me sherbet luleshtrydhash.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Në enën e thellë, e cila do të na shërbejë si kallëp, shtojmë një fletë plastmasi. Në kallëp i vëmë gjysmat e luleshtrydhave. Sipër tyre hedhim nga xhelatina e zbutur. Pastaj, kallëpin e mbushim me shtalpin me xhelatinë. Pana kotën e vëmë në frigorifer.
Ëmbëlsirën e ftohur dhe të shtrënguar e zbukurojmë me sherbet luleshtrydhash.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!