Kompleksiteti: lehtë
Për 4 persona:
PËRGATITJA:
- 500 gr tru lope apo viçi
- 2 lugë shtalpë
- 2 vezë
- 5 thelpinj hudhër
- kokrra piper i zi
- 2 lugë miell
- 1/2 lugë kafeje erëza të përziera
- vaj
- kripë dhe piper i zi
Në tenxhere me ujë e vëmë trurin e pastruar. në të hedhim kripë, kokrra piperi të zi, lëngun e një gjysmë limoni dhe 4 thelpinj hudhre. tenxheren e mbulojmë me kapak dhe e lëmë trurin të kaurdiset.
Ndërkohë, i thyejmë vezët në një enë të thellë. Shtojmë gjysmë luge kafeje erëza të përziera, pak qumësht, një thelb hudhre të grirë dhe të gjitha i rrahim me pirun. Në enën me vezët shtojmë edhe dy lugë miell dhe tani përziejmë me telin e kuzhinës. Shtojmë edhe dy lugë shtalpë dhe vazhdojmë të përziejmë.
Trurin e kaurdisur e kullojmë dhe e presim në copë. mbi copët e trurit hedhim kripë dhe piper të zi. Copët e trurit i vëmë në enë me vezët e rrahura. Pasi e kalojmë çdo copë në këtë masë, e vëmë në tiganin për skuqje.
Copët e skuqura i nxjerrim nga tigani dhe i vëmë në pjatën për servirje, të cilën e kemi zbukuruar me feta limoni dhe feta domatesh.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit Traminer me ngjyrë të artë të verdheme dhe erë të theksuar muskati nga përzierja e luleve, erëzave dhe fruteve. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!
Ndërkohë, i thyejmë vezët në një enë të thellë. Shtojmë gjysmë luge kafeje erëza të përziera, pak qumësht, një thelb hudhre të grirë dhe të gjitha i rrahim me pirun. Në enën me vezët shtojmë edhe dy lugë miell dhe tani përziejmë me telin e kuzhinës. Shtojmë edhe dy lugë shtalpë dhe vazhdojmë të përziejmë.
Trurin e kaurdisur e kullojmë dhe e presim në copë. mbi copët e trurit hedhim kripë dhe piper të zi. Copët e trurit i vëmë në enë me vezët e rrahura. Pasi e kalojmë çdo copë në këtë masë, e vëmë në tiganin për skuqje.
Copët e skuqura i nxjerrim nga tigani dhe i vëmë në pjatën për servirje, të cilën e kemi zbukuruar me feta limoni dhe feta domatesh.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit Traminer me ngjyrë të artë të verdheme dhe erë të theksuar muskati nga përzierja e luleve, erëzave dhe fruteve. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!