Kompleksiteti: lehtë
PËRGATITJA:
- 500 gr biskota
- 50 gr margarinë
- 300 gr sheqer pluhur
- 300 ml qumësht
- 200 gr kokos
- 3 lugë kakao
- 250 gr sheqer pluhur
- ekstrakt luleshtrydhe
Biskotat e thërrmuara i vëmë në enën për përzierje, shtojmë 300 gr sheqer pluhur dhe kakao dhe përziejmë me mikser. Pa e ndërprerë përzierjen, në enë e shtojmë qumështin. Përziejmë, derisa të fitojmë një masë homogjene.
Në tavolinën e punës vëmë një fletë plastmasi. Mbi të e vëmë masën nga ena për përzierje. Masën e rrafshojmë dhe e mbyllim me fletën e plastmasit dhe me petës, e rrafshojmë mirë. Pastaj, ia largojmë fletën e plastmasit.
Në enën për përzierje e vëmë margarinën. Shtojmë 250 gr sheqer pluhur dhe kokos dhe përziejmë me mikser. Pastaj, në enë e shtojmë ekstraktin e luleshtrydhave. Përziejmë me mikser derisa të fitojmë një masë homogjene. Këtë krem e shtojmë mbi kremin e mëparshëm dhe e përhapim mbi tërë sipërfaqen. Me ndihmën e fletës së plastmasit krijojmë role, të cilën e vëmë në ngrirje, që të forcohet. pastaj rolenë e nxjerrim nga ngrirja dhe ia largojmë fletën e plastmasit, e presim në copë të cilat i rendisim shkallë-shkallë në pjatën për servirje.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Në tavolinën e punës vëmë një fletë plastmasi. Mbi të e vëmë masën nga ena për përzierje. Masën e rrafshojmë dhe e mbyllim me fletën e plastmasit dhe me petës, e rrafshojmë mirë. Pastaj, ia largojmë fletën e plastmasit.
Në enën për përzierje e vëmë margarinën. Shtojmë 250 gr sheqer pluhur dhe kokos dhe përziejmë me mikser. Pastaj, në enë e shtojmë ekstraktin e luleshtrydhave. Përziejmë me mikser derisa të fitojmë një masë homogjene. Këtë krem e shtojmë mbi kremin e mëparshëm dhe e përhapim mbi tërë sipërfaqen. Me ndihmën e fletës së plastmasit krijojmë role, të cilën e vëmë në ngrirje, që të forcohet. pastaj rolenë e nxjerrim nga ngrirja dhe ia largojmë fletën e plastmasit, e presim në copë të cilat i rendisim shkallë-shkallë në pjatën për servirje.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.