Wednesday, July 3, 2013

Role luleshtrydhe

Koha e përgatitjes: 30 minuta                
Kompleksiteti: lehtë

PËRGATITJA:
  • 500 gr biskota
  • 50 gr margarinë
  • 300 gr sheqer pluhur
  • 300 ml qumësht
  • 200 gr kokos
  • 3 lugë kakao
  • 250 gr sheqer pluhur
  • ekstrakt luleshtrydhe
   Biskotat e thërrmuara i vëmë në enën për përzierje, shtojmë 300 gr sheqer pluhur dhe kakao dhe përziejmë me mikser. Pa e ndërprerë përzierjen, në enë e shtojmë qumështin. Përziejmë, derisa të fitojmë një masë homogjene.
   Në tavolinën e punës vëmë një fletë plastmasi. Mbi të e vëmë masën nga ena për përzierje. Masën e rrafshojmë dhe e mbyllim me fletën e plastmasit dhe me petës, e rrafshojmë mirë. Pastaj, ia largojmë fletën e plastmasit.
   Në enën për përzierje e vëmë margarinën. Shtojmë 250 gr sheqer pluhur dhe kokos dhe përziejmë me mikser. Pastaj, në enë e shtojmë ekstraktin e luleshtrydhave. Përziejmë me mikser derisa të fitojmë një masë homogjene. Këtë krem e shtojmë mbi kremin e mëparshëm dhe e përhapim mbi tërë sipërfaqen. Me ndihmën e fletës së plastmasit krijojmë role, të cilën e vëmë në ngrirje, që të forcohet. pastaj rolenë e nxjerrim nga ngrirja dhe ia largojmë fletën e plastmasit, e presim në copë të cilat i rendisim shkallë-shkallë në pjatën për servirje.
   Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të fruteve dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.