Kompleksiteti: mesatare
PËRGATITJA:
- 4 vezë
- 7 lugë miell
- 4 lugë sheqer
- 1/2 pako aditiv për brumë
- 150 gr sheqer
- 70 gr niseshte
- 300 ml shtalp
- 1/2 l qumësht
- 1 pako sheqer vanilje
- 150 gr marmelatë kajsie
Fillojmë me përgatitjen e brumit. Në enën për përzierje i thyejmë vezët, e shtojmë sheqerin dhe i rrahim me mikser, derisa të shkrihet sheqeri. Vazhdojmë të përziejmë me lugë dhe në enë e shtojmë miellin dhe aditivin për brumë. Brumin e vëmë në shiringë kuzhine. Në tavë shtrojmë letër dhe me shiringë në të i krijojmë omëletat në formë të rrathëve koncentrik. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 200 gradë.
Ndërkohë e përgatisim kremin. Në tenxhere në zjarr e hedhim pjesën më të madhe të qumështit, e shtojmë sheqerin dhe sheqer vaniljen dhe përziejmë me tel.
Në qumështin e mbetur e shtojmë niseshten dhe përziejmë me tel kuzhine. Duke përzier pandërprerë me tel, në qumështin e valuar e shtojmë niseshten e zbutur. Pasi kremi e fiton dendësinë e duhur, e heqim tenxheren nga zjarri. E lëmë kremin të ftohet.
E rrahim shtalpin me mikser, derisa kremi pana të fitojë dendësinë e duhur. Pastaj me mikser e rrahim ehde rkemin e ftohur dhe e shtojmë kremin pana. Përziejmë me lugë, derisa të bashkohet kremi.
Çdo omëletë e lyejmë me marmelatë kajsie. Kremin e vëmë në shiringë kuzhine dhe me të vëmë krem sipër çdo omëlete. Pastaj, i paltojmë përgjysmë, duke i ngjitur për kremin. Tre omëleta liqeni vëmë në pjatën për servirje. Me nga një fetë portokalli e zbukurojmë çdo omëletë liqeni.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!
Ndërkohë e përgatisim kremin. Në tenxhere në zjarr e hedhim pjesën më të madhe të qumështit, e shtojmë sheqerin dhe sheqer vaniljen dhe përziejmë me tel.
Në qumështin e mbetur e shtojmë niseshten dhe përziejmë me tel kuzhine. Duke përzier pandërprerë me tel, në qumështin e valuar e shtojmë niseshten e zbutur. Pasi kremi e fiton dendësinë e duhur, e heqim tenxheren nga zjarri. E lëmë kremin të ftohet.
E rrahim shtalpin me mikser, derisa kremi pana të fitojë dendësinë e duhur. Pastaj me mikser e rrahim ehde rkemin e ftohur dhe e shtojmë kremin pana. Përziejmë me lugë, derisa të bashkohet kremi.
Çdo omëletë e lyejmë me marmelatë kajsie. Kremin e vëmë në shiringë kuzhine dhe me të vëmë krem sipër çdo omëlete. Pastaj, i paltojmë përgjysmë, duke i ngjitur për kremin. Tre omëleta liqeni vëmë në pjatën për servirje. Me nga një fetë portokalli e zbukurojmë çdo omëletë liqeni.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!