Kompleksiteti: lehtë
Për 4 perosna
PËRGATITJA:
- 4 shnicla viçi prej 180 gr
- 3 vezë
- 100 gr susam
- 2 kastraveca turshi
- 100 gr majonezë
- 75 gr bukë e grirë
- 2 lugë miell
- vaj
- kripë dhe piper i zi
I rrahim vezët me tel kuzhine dhe i kriposim. Susamin e shtojmë në enën me bukën e grirë. I rrahim shniclat me çekiç, druri, i kripim, i kalojmë në miell, në vezë dhe në bukë të grirë dhe susam. Shniclat e përgatitura në këtë mënyrë i skuqim në një sasi më të madhe vaji. Shniclat e gatshme i vëmë në pjatë të mbuluar me letër, për t'ua mpirë yndyrën. Pjatën për servirje e zbukurojmë me gjethe lëpjete. në pjatë i vëmë shniclat vjeneze me susam. Qoftet nga orizi me bizelen e zier i vëmë në pjatë. Zbukurojmë me feta domatesh, të cilat i vëmë mes bizeles dhe orizit. Fillojmë me përgatitjen e slacës tartar. E grijmë kastravecin turshi dhe e përziejmë me majonezë dhe me pakë verë të bardhë. Salcën tratar e servirim në dy skajet e pjatës. Zbukurimin e përfundojmë me një limon të prerë në formë të lules dhe me degë majdanoz.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e kuqe cilësore e llojit Caberne Sauvignon, me ngjyrë të purpurt e të kuqe, em aromë diskrete frutash dhe erërave të vishnjës, mjedrës dhe rrushit të thatë. Serviret në temperaturë prej 16 deri në 18 gradë.
Ju bëftë mirë!
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e kuqe cilësore e llojit Caberne Sauvignon, me ngjyrë të purpurt e të kuqe, em aromë diskrete frutash dhe erërave të vishnjës, mjedrës dhe rrushit të thatë. Serviret në temperaturë prej 16 deri në 18 gradë.
Ju bëftë mirë!