Saturday, August 3, 2013

Shnicla diplomatike

Koha e përgatitjes: 40 minuta                      
Kompleksiteti: mesatar

Për 4 persona
PËRGATITJA:

  • 1/2 kg stek pule
  • 2 lugë gjalpë
  • majdanoz
  • 3 thelpinj hudhër
  • 150 gr mushkëri pule
  • 100 gr miell
  • 2 vezë
  • 2 patate të qëruara
  • 100 gr bukë e grirë
  • vaj
  • kripë dhe piper i zi
   I grijmë thelpinjtë e hudhrës dhe majdanozin dhe i skuqim në gjalpë. Hedhim kripë dhe grijmë piper të zi. Copët e stekut të pulës i presim përgjysmë për së ghati, i rrahim me çekiç druri dhe sipër e vëmë hudhrën me majdanoz dhe nga një copë mushkëri pule. I paltojmë stekat përgjysmë dhe i rrahim skajet e mishit. Çdo copë steku pule të mbushur e kalojmë në miell, në vezë të rrahura dhe në bukë të grirë dhe e skuqim në vaj.
   Patatet e qëruara i presim në copë të gjata dhe i skuqim në vaj. Pjatën për servirje e zbukurojmë me një gjeth sallate jeshile. Në njërën anë të pjatës vëmë dy shnicla diplomatike. Në anën tjetër, sipër sallatës i vëmë patatet e skuqura. Shniclën e tretë e presim përgjysmë. Shniclat diplomatike i zbukurojmë me dy rrepka të kuqe dhe em dy copë karote.
   Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling, me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë e të thatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
   Ju bëftë mirë!!!