Kompleksiteti: mesatar
Për 4 persona
PËRGATITJA:
- 1/2 kg stek pule
- 2 lugë gjalpë
- majdanoz
- 3 thelpinj hudhër
- 150 gr mushkëri pule
- 100 gr miell
- 2 vezë
- 2 patate të qëruara
- 100 gr bukë e grirë
- vaj
- kripë dhe piper i zi
I grijmë thelpinjtë e hudhrës dhe majdanozin dhe i skuqim në gjalpë. Hedhim kripë dhe grijmë piper të zi. Copët e stekut të pulës i presim përgjysmë për së ghati, i rrahim me çekiç druri dhe sipër e vëmë hudhrën me majdanoz dhe nga një copë mushkëri pule. I paltojmë stekat përgjysmë dhe i rrahim skajet e mishit. Çdo copë steku pule të mbushur e kalojmë në miell, në vezë të rrahura dhe në bukë të grirë dhe e skuqim në vaj.
Patatet e qëruara i presim në copë të gjata dhe i skuqim në vaj. Pjatën për servirje e zbukurojmë me një gjeth sallate jeshile. Në njërën anë të pjatës vëmë dy shnicla diplomatike. Në anën tjetër, sipër sallatës i vëmë patatet e skuqura. Shniclën e tretë e presim përgjysmë. Shniclat diplomatike i zbukurojmë me dy rrepka të kuqe dhe em dy copë karote.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling, me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë e të thatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Patatet e qëruara i presim në copë të gjata dhe i skuqim në vaj. Pjatën për servirje e zbukurojmë me një gjeth sallate jeshile. Në njërën anë të pjatës vëmë dy shnicla diplomatike. Në anën tjetër, sipër sallatës i vëmë patatet e skuqura. Shniclën e tretë e presim përgjysmë. Shniclat diplomatike i zbukurojmë me dy rrepka të kuqe dhe em dy copë karote.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Rizling, me aromë frutash dhe freski karakteristike dhe me një finish të gjatë e të thatë. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!