Për 4 persona
PËRGATITJA:
- 2 ptëllxhanë
- 200 gr kaçkavall i tymosur
- 200 gr sallam
- bukë e grirë
- miell
- 2 vezë
- vaj
- kripë dhe piper i zi
Patëllxhanët i presim në rrathë të hollë dhe i kripim. Kaçkavallin e tymosur e presim në rrathë të hollë. I thyejmë vezët në enë të thellë dhe i rrahim me pirun. Sipër gjysmës së fetave të patëllxhanëve vëmë nga një fetë sallami dhe nga një fetë kaçkavalli. Pastaj, senduiçët i mbyllim me nga një fetë patëllxhani. Çdo senduiç e kalojmë në miell, në vezë të rrahura dhe në bukë të grirë dhe e skuqim në vaj. Patëllxhanët e skuqur i vëmë në pjatë të mbuluar me letër, për ta mpirë yndyrën e tepërt.
Pjatën e zbukurojmë me keçap. Pastaj, në pjatë, shkallë-shkallë i vëmë patëllxhanët me kaçkavall dhe sallam. Zbukurimin e përfundojmë me degë borziloku dhe kopri.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Muscat Frontignan, me nuanca të gjelbra e të verdha. Është e pasur me aromat e luleve të muskatit, trëndafilit dhe mandarinave.
Ka një shije mirë të balancuar dhe diskrete e cila qëndron për një kohë të gjatë.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!
Pjatën e zbukurojmë me keçap. Pastaj, në pjatë, shkallë-shkallë i vëmë patëllxhanët me kaçkavall dhe sallam. Zbukurimin e përfundojmë me degë borziloku dhe kopri.
Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Muscat Frontignan, me nuanca të gjelbra e të verdha. Është e pasur me aromat e luleve të muskatit, trëndafilit dhe mandarinave.
Ka një shije mirë të balancuar dhe diskrete e cila qëndron për një kohë të gjatë.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!