Saturday, August 3, 2013

Patëllxhanë pane me kaçkavall dhe sallam

Koha e përgatitjes: 30 minuta               Kompleksiteti: lehtë

Për 4 persona
PËRGATITJA:

  • 2 ptëllxhanë
  • 200 gr kaçkavall i tymosur
  • 200 gr sallam
  • bukë e grirë
  • miell
  • 2 vezë
  • vaj
  • kripë dhe piper i zi
   Patëllxhanët i presim në rrathë të hollë dhe i kripim. Kaçkavallin e tymosur e presim në rrathë të hollë. I thyejmë vezët në enë të thellë dhe i rrahim me pirun. Sipër gjysmës së fetave të patëllxhanëve vëmë nga një fetë sallami dhe nga një fetë kaçkavalli. Pastaj, senduiçët i mbyllim me nga një fetë patëllxhani. Çdo senduiç e kalojmë në miell, në vezë të rrahura dhe në bukë të grirë dhe e skuqim në vaj. Patëllxhanët e skuqur i vëmë në pjatë të mbuluar me letër, për ta mpirë yndyrën e tepërt.
   Pjatën e zbukurojmë me keçap. Pastaj, në pjatë, shkallë-shkallë i vëmë patëllxhanët me kaçkavall dhe sallam. Zbukurimin e përfundojmë me degë borziloku dhe kopri.
   Me këtë pjatë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Muscat Frontignan, me nuanca të gjelbra e të verdha. Është e pasur me aromat e luleve të muskatit, trëndafilit dhe mandarinave.
   Ka një shije mirë të balancuar dhe diskrete e cila qëndron për një kohë të gjatë.
Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
   Ju bëftë mirë!