Kompleksiteti: mesatar
PËRGATITJA:
- 4 vezë
- 200 gr sheqer
- 150 ml vaj
- 200 gr miell
- 1 pako aditiv për brumë
- 100 ml qumësht
- 4 lugë niseshte
- 1/2 l qumësht
- 150 gr sheqer pluhur
- 250 gr margarinë
- marmelatë kajsie
- 50 gr çokollatë
Fillojmë me përgatitjen e pandispanjës. Në enën për përzierje i thyejmë vezët dhe i rrahim me tel kuzhine. Duke përzier pandërprerë, në enë shtojmë 200 gr sheqer dhe 150 ml vaj. E lëmë masën anash 60 minuta.
Fillojmë me përgatitjen e kremit. Në enën me niseshte shtojmë 100 ml qumësht dhe përziejmë me tel. Qumështin e mbetur e hedhim në tenxhere në zjarr. Duke përzier pandërperë me tel, në tenxheren me qumështin e valuar e shtojmë niseshten e zbutur. Pasi, kremi e fiton dendësinë e duhur, e heqim tenxheren nga zjarri. E lëmë kremin të ftohet. Vazhdojmë me përgatitjen e brumit për pandispanjë. Në enë për përzierje shtojmë 100 ml qumësht, miellin dhe aditivin për brumë. Përziejmë me tel, derisa të bashkohet masa.
Në dy tava shtrojmë letër dhe në njërën e derdhim gjysmën e brumit. Në enën me brumin e mbetur, e grijmë çokollatën, përziejmë dhe këtë brumë e derdhim në tavën e dytë. I vëmë tavat në furrë. Pjekim 25 minuta, në temperaturë prej 180 gradë.
Vazhdojmë me përgatitjen e kremit. Në enën për përzierje e hedhim gjalpin, sheqerin pluhur dhe kremin me niseshte të ftohur. E rrahim me mikser. Pandispanjat i presim përgjysmë për së gjati. Në tabaka për torta e vëmë copën e parë të pandispanjës me çokollatë dhe e lyejmë me marmelatë dhe me krem. Sipër e vëmë copën e pandispanjës pa çokollatë. E lyejmë me marmelatë dhe me krem. E vëmë copën e dytë të pandispanjës me çokollatë. Edhe atë e lyejmë me marmelatë dhe me krem. E vëmë copën e dytë të pandispanjës pa çokollatë dhe tërë ëmbëlsirën e lyejmë me krem.
E presim ëmbëlsirën në copë. Tri copë ëmbëlsirë Cezar vëmë në pjatën për servirje. Në anën e rrallë të rendes, sipër ëmbëlsirës grijmë çokollatë.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Fillojmë me përgatitjen e kremit. Në enën me niseshte shtojmë 100 ml qumësht dhe përziejmë me tel. Qumështin e mbetur e hedhim në tenxhere në zjarr. Duke përzier pandërperë me tel, në tenxheren me qumështin e valuar e shtojmë niseshten e zbutur. Pasi, kremi e fiton dendësinë e duhur, e heqim tenxheren nga zjarri. E lëmë kremin të ftohet. Vazhdojmë me përgatitjen e brumit për pandispanjë. Në enë për përzierje shtojmë 100 ml qumësht, miellin dhe aditivin për brumë. Përziejmë me tel, derisa të bashkohet masa.
Në dy tava shtrojmë letër dhe në njërën e derdhim gjysmën e brumit. Në enën me brumin e mbetur, e grijmë çokollatën, përziejmë dhe këtë brumë e derdhim në tavën e dytë. I vëmë tavat në furrë. Pjekim 25 minuta, në temperaturë prej 180 gradë.
Vazhdojmë me përgatitjen e kremit. Në enën për përzierje e hedhim gjalpin, sheqerin pluhur dhe kremin me niseshte të ftohur. E rrahim me mikser. Pandispanjat i presim përgjysmë për së gjati. Në tabaka për torta e vëmë copën e parë të pandispanjës me çokollatë dhe e lyejmë me marmelatë dhe me krem. Sipër e vëmë copën e pandispanjës pa çokollatë. E lyejmë me marmelatë dhe me krem. E vëmë copën e dytë të pandispanjës me çokollatë. Edhe atë e lyejmë me marmelatë dhe me krem. E vëmë copën e dytë të pandispanjës pa çokollatë dhe tërë ëmbëlsirën e lyejmë me krem.
E presim ëmbëlsirën në copë. Tri copë ëmbëlsirë Cezar vëmë në pjatën për servirje. Në anën e rrallë të rendes, sipër ëmbëlsirës grijmë çokollatë.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe me shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!