PËRGATITJA:
- 1 pako petë sofliat
- 3 pako buding vanilje
- 700 ml qumësht
- 300 gr sheqer
- 200 gr gjalpë
Petën e parë e hapim me petës dhe e presim në shirita. Çdo shirit e mbështjellim në kallëp cilindrik dhe i vëmë në tavë. Në enën me vezë hedhim vaj dhe i rrahim me furçë kuzhine. Me vezë të rrahura i lyejmë petët në kallëp. Tavën e vëmë në furrë. Pjekim 20 minuta në temperaturë prej 200 gradë.
Në tenxhere në zjarr e hedhim pjesën më të madhe të qumështit dhe sheqerin. Në enë me qumështin e mbetur e hedhim pluhurin për buding dhe përziejmë me tel. Duke përzier pandërprerë me tel, në qumështin e valuar në tenxhere e shtojmë budingun e zbutur. Pasi budingu e fiton dendësinë e duhur, e heqim tenxheren nga zjarri. Budingun e ftohur dhe gjalpin i rrahim me mikser.
Grykat e pjekura i nxjerrim nga kallëpet. Kremin e mbushim në shiringë kuzhine. Me ndihmën e shiringës, i mbushim grykat me krem. Grykat me krem i vëmë në pjatën për servirje. I zbukurojmë me çokollatë të shkrirë.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!
Në tenxhere në zjarr e hedhim pjesën më të madhe të qumështit dhe sheqerin. Në enë me qumështin e mbetur e hedhim pluhurin për buding dhe përziejmë me tel. Duke përzier pandërprerë me tel, në qumështin e valuar në tenxhere e shtojmë budingun e zbutur. Pasi budingu e fiton dendësinë e duhur, e heqim tenxheren nga zjarri. Budingun e ftohur dhe gjalpin i rrahim me mikser.
Grykat e pjekura i nxjerrim nga kallëpet. Kremin e mbushim në shiringë kuzhine. Me ndihmën e shiringës, i mbushim grykat me krem. Grykat me krem i vëmë në pjatën për servirje. I zbukurojmë me çokollatë të shkrirë.
Me këtë ëmbëlsirë rekomandohet vera e thatë e bardhë cilësore e llojit të rrushit Shardone, me aromë të frutave dhe em shije të ëmbël. Serviret në temperaturë prej 10 deri në 12 gradë.
Ju bëftë mirë!!!